Další záhady Arthura C. Clarka - Clarke, Arthur C. 1917-2008 (Columbus, 2000)
Kniha je plná záhad a těžko vysvětlitelných jevů. Vrací se k některým tématům, která už Clarke zmiňoval ve svém úspěšném televizním seriálu Svět tajemných sil. Oba autoři trochu těží ze slavného Clarkova jména, protože přebírají jeho nápady a "záhadologa" samého nechávají jen kraťoučce promluvit na konci každé kapitoly. Těch má kniha třináct a rozebírají různorodá témata: pád tuguzského meteoritu, existenci yettiho, nessie, obřích chobotnic, dále příběhy o stigmatech, černé magii, jasnovidectví, o nevysvětlitelných archeologických nálezech a o dalších záhadách. D1b sosnovcj