Město džinů : rok v Dillí - Dalrymple, William, 1965- (Metafora, 2004)
Autor s potěšením a humorem představuje obyvatele současného Dillí, s nimiž se za svého pobytu stýkal a s obdivem i kriticky líčí své poznatky a dojmy z tohoto města. Jako svůj hlavní úkol si však položil zpracovat portrét města od jeho nejstarších počátků až do současnosti. Zabývá se védami, obdobím perské nadvlády, vládou Mughalů, povstáním sikhů, koloniální nadvládou Angličanů, krvavými událostmi po 2. světové válce, kdy se od Indie oddělil Pákistán, i současnou situací. Výsledkem je poutavá kniha, která podává obraz o historii i současnosti Indie a Dillí.