Medicínmani a ti druzí - Pafko, Pavel, 1940- (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2004)
Osobní výpověď předního českého chirurga odráží jeho občanské postoje i názory na nejrůznější oblasti lidského života a medicíny.