Velice lehká smrt - Beauvoir, Simone de, 1908-1986 (Edice ilustrovaných novel, 1967)
Kniha francouzské autorky o poslední realitě lidského života. Mistrné dílo, v němž autorka líčí poslední dny své matky umírající na rakovinu a přitom široce postihuje vztah mezi rodiči a dětmi. Hluboce pravdivá a upřímná kniha o životně každodenní a přitom vždy otřesné skutečnosti lidského zániku