Vzýván i nevzýván : evropské přednášky k filozofii a sociologii dějin křesťanství - Halík, Tomáš, 1948- (NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2004)
Filozofická reflexe evropské duchovní kultury, víry a sekularizace.