Kočka se špatnou povahou - Formáčková, Marie, 1952- (Ikar, 2005)
Autorka s humorem a pochopením představuje své dlouhosrsté krasavice, jimž sekunduje trpělivý labradorský retrívr. V krátkých kapitolkách vstupujeme do domácnosti mistrně ovládané dvěma elegantními šelmami, které "svým lidem" občas hrají na nervy, ale zároveň v mnoha směrech obohacují jejich život. Dozvíme se přitom i něco užitečných rad a potěšíme se kresbičkami a barevnými fotografiemi. Vyprávění ocení především přátelé a chovatelé kočičích a jiných zvířecích mazlíků. Čtení příjemné, nenáročné.