Zatracená smůla - Proulx, Suzanne (Klokan, 2001)
Montmorencyho nemocnice v Denveru se stává dějištěm několika nepříjemných příhod: napadení pacienta, zmizení viceprezidentky právního oddělení a zejména šokující případ manželky místního lékaře, která po liftingu obličeje upadá náhle do kómatu. Vyšetřování se ujímá svérázná a energická právnička Victoria. Případ je stále složitější, Vicky odkrývá řadu podivností a nakonec se při soukromém pátrání sama ocitá v ohrožení života. Román s thrillerovými prvky patří do kategorie oblíbených příběhů z lékařského prostředí. Je napsán v ich formě a hrdinka ho vypráví s vtipem a sebeironií, takže kromě napětí si užijeme i docela inteligentní zábavy. Dolezalj