S nadějí - Garlock, Dorothy, 1942- (Klokan (Alpress), 2002)
Po otcově smrti unese jemná a dobře situovaná dívka své dvě sestry z poručnictví nenáviděného švagra a aby se s dětmi skryla před stíháním, přijme místo učitelky v indiánské rezervaci, v prostředí, pro které ji dosavadní výchova vůbec nepřipravila. Musí překonat řadu překážek, které jí do cesty staví místní správce indiánských záležitostí, jemuž dívčina přítomnost kazí výnosné plány, a nebýt pomoci mladého farmáře a jeho přátel, byla by nucena odejít. Malá komunita společně překoná řadu dramatických situací a těžkostí a hrdinka, která v mladém muži najde životního partnera, nachází se sestrami v kraji definitvně nový domov.