HMS Neviditelný - Robinson, Patrick, 1939- (Knižní klub, 2000)
Benjamin Adnam, důstojník tajné irácké služby, se znelíbí všemocnému prezidentovi a je rozhodnuto o jeho likvidaci. Schopnému a dokonale vycvičenému vojákovi se ale podaří v posledním okamžiku uprchnout z Bagdádu, přejít hranice a rozehrát velkolepou pomstu. Zmocní se britské ponorky a stává se z něho nejnebezpečnější a nejhledanější světový terorista. Jeho vysoká hra vrcholí spoluprací s CIA, kterou Adnam rovněž oklame a použije jako svoji soukromou zbraň proti nenáviděnému režimu ve své vlasti. Následně se však Adnam dopustí osudové a poslední chyby svého života: podlehne pocitu důvěry a přátelství a svým americkým chlebodárcům odhalí pravdu.