Chybná diagnóza - Denker, Henry, 1912-2012 (Domino, 1999)
Mladá Cynthia má těsně před svatbou, když se při běžné lékařské prohlídce objeví nádor na vaječníku a podstupuje okamžitou operaci. Zkušený, zručný, ale arogantní lékař, zvyklý rozhodovat bez odporu ostatních, jí radikálním zákrokem připraví o možnost mít děti. Když se posléze ukáže,že zákrok nebyl v této šíři nutný, mladý specialista poukáže na jeho chybu, ale ohrozí tím svou vlastní profesní kariéru. V dramatickém ději bojuje mladý lékař o práva pacientek, lékařskou etiku i vlastní kariéru.