Dračí ukolébavka - Jones, Jill, 1951- (Klokan (Alpress), 2002)
Americký detektiv vyšetřuje v Londýně pokus o vraždu svého přítele, syna bohatého průmyslníka, nalezeného v hotelovém pokoji se zavražděnou neznámou dívkou. Pátrání přivádí hrdinu na stopu podivné ostrovní komunity u pobřeží Cornwallu, kde lidé po staletí uctívají kult Draka a tradice jim nedovoluje opustit ostrov ani cizincům na ostrov vstoupit. Setkává se s mladou vyděšenou ženou, přítelkyní zavražděné dívky, která navzdory tradicím poskytne detektivovi cenné informace, musí však před rozezlenými vesničany z ostrova uprchnout. Pátrání po tajemství ostrova připraví oběma hrdinům těžké chvilky, výsledek ale zbaví ostrovany navždy strachu z dračí pomsty.