České pohádky - Peisertová, Alena (Egmont ČR, 1999)
Pohádky jsou vybrány ze sbírek F. Bartoše, B. Němcové a K.J. Erbena. Texty jsou upraveny do současného hovorového jazyka tak, aby vyhovovaly předškolním dětem a současně zachovaly zvláštnosti jednotlivých autorů.