Divoká zvířata - Hartmann, Gerd, 1928-2010 (Co-jak-proč, 2005)
Co odlišuje slona indického od slona afrického? Jak vypadají cibetkovité a promykovité šelmy? Proč mají žirafy tak dlouhé krky? Odpovědi najdete v této knize z encyklopedické řady CO-JAK-PROČ. Zvířata jsou popisována postupně podle vývojové řady, od vejcorodých savců přes kytovce, hlodavce, kopytníky a šelmy až po opice a lidoopy. V knize je řada zajímavých informací o životním prostředí a způsobu života savců, lovu kořisti, stavbě jejich těla a mnohém dalším.