Zamba : život s králem zvířat - Helfer, Ralph, 1931- (Klokan (Alpress), 2005)
Autobiografické vyprávění bývalého hollywoodského drezéra a znalce zvířat o osmnáctiletém společném životě jeho rodiny se lvím samcem na keňské farmě.