Čtyři důvody pro zrušení televize - Mander, Jerry, 1936- (Sociálně-ekologická edice, 2000)
Autor je americký občanský aktivista, patnáct let pracoval v oblasti reklamy, propagace a osvěty. Zjistil, že využití reklamy, televize a dalších hromadných sdělovacích prostředků k užitečnějším účelům je značně omezené. Zamýšlí se nad televizí v každé domácnosti, stále častějším a delším sledováním. Přesvědčuje o obsahové omezenosti televizního vysílání, o přenášení zjednodušených informací, které odpovídají komerčním záměrům atd. I když byla kniha napsána v 70. letech minulého století, je stále aktuální.