Meč a tomahawk - Žamboch, Miroslav, 1972- (Agent John Francis Kovář, 2006)
Už několikrát v minulosti výpravy Vikingů navštívily Ameriku, ale pozdější vývoj euroatlantické aliance to nijak neovlivnilo. Jsou však světy, kde Vikingové a Indiáni položili základy pozdějšího středověku a ovlivnili i průmyslovou revoluci. Výprava pod vedením seveřana Sturlursona se vydává na nebezpečnou plavbu přes oceán, aby se pokusila o navázání spojení s americkým obyvatelstvem ve světě, který je zhruba na úrovni 10. století n. l. Agent JFK ve službách agentury EF dostává specifický úkol: vypátrat artefakt, který narušuje stabilitu mezi dvěma paralelními světy a zabránit intervenci třetí strany do výpravy Snoriho Sturlursona. Edice Agent John Francis Kovář bude pokračovat knihami autorské dvojice Procházka-Žamboch Armády nesmrtelných a Hořící andělé, knihou Chladná hra od T. Němce a knihou Náboj 45 autora P. Schinka.