Operační centrum. - Clancy, Tom, 1947-2013 (BB/art, 2006)
Tým pracovníků Operačního centra se nachází v obtížné situaci. Kongresový výbor mu snížil rozpočet o dvacet procent, a tak je ředitel po rozpuštění útvaru rychlého nasazení nucen zrušit i jednotku agentů pro práci v terénu a propustit jejího uznávaného velitele a svého zástupce Mika Rogerse. Roztrpčenému generálovi poskytne nové profesní uplatnění Don Orr, senátor za stát Texas, zakládající novou politickou stranu, za kterou chce kandidovat na úřad prezidenta. Do středu zájmu médií se jméno senátora dostane ve chvíli, kdy je usmrcen významný host jeho večírku, anglický softwarový magnát a bankéř, usilující o uvolnění restrikcí v oblasti zahraničních investic. Do vyšetřování vraždy se na žádost Scotland Yardu zapojí i vrchní policista Operačního centra, který s pomocí své ženy, bývalé agentky Interpolu, i ve spolupráci s generálem odhaluje spiknutí prezidentského kandidáta, jehož agresivní vlastenectví, izolacionismus i připravované reorganizace by znamenaly hrozbu pro celou zemi.