Čtyři a půl kamaráda a stopa zapomenuté ponožky - Friedrich, Joachim, 1953- (BB/art, 2006)
Kalle, Ferda, Ředkvička, Štefka a Sedmikrásek si od práce neodpočinou ani o prázdninách. Se svým učitelem, jeho synem a několika dalšími dospělými i dětmi vyrážejí na tábor na dánský ostrůvek. Cílem tohoto pobytu je probudit v dětech z města větší zájem o přírodu a zároveň je přimět, aby se učily cizí jazyky. Podle Kalla je však takový ostrov především perfektním místem pro zločin. Když to vysloví poprvé, netuší, že již zanedlouho skutečně vypukne velká pátrací akce po odcizené starobylé vikingské figurce.