Ruská konverzace = Govorite po-russki - Brčáková, Dagmar, 1928-2008 (Leda, 2000)
Každá z 18 lekcí učebnice má dvě části. První část je zvuková a obsahuje úvodní dialog a sérii audioorálních cvičení. Druhá část - tištěná se skládá z úvodního dialogu, zrcadlového volného překladu dialogu do češtiny, rusko-české slovní zásoby k dialogu a cvičením. Na konci učebnice je zařazen klíč ke cvičením a souhrnný rusko-český slovník.