Smrtící investice : norská detektivka - Dahl, Kjell Ola, 1958- (Severská krimi (MOBA), 2006)
Detektivní román ze současného Norska se odehrává na předměstí Osla, kde sérii vražd rozpoutala násilná smrt mladé nekonvenční pracovnice počítačové firmy.