Pojídač stínů : příšerné vraždy ve stínu Pražského hradu - Meyer, Kai, 1969- (MOBA, 2007)
Dobrodružný román odehrávající se v Čechách v době třicetileté války vypráví tajemný příběh Sáraj, která náhle ztrácí otce, jehož stín navždy zmizel. Sáraj je učednicí Cassiuse, jednoho z posledních pražských alchymistů.