Pomoc obětem (a svědkům) trestných činů : příručka pro pomáhající profese - Čírtková, Ludmila, 1954- (Grada, 2007)
Popisuje dlouholeté zkušenosti občanského sdružení Bílý kruh bezpečí, které poskytuje kvalifikovanou pomoc a péči obětem trestných činů. Příručka je určena především odborníkům, kteří přicházejí s obětmi kriminality do kontaktu - psychologům, psychoterapeutům, psychiatrům, sociálním pracovníkům, právníkům, pracovníkům probační služby atd. Jednotlivé kapitoly se věnují psychologické, právní a sociální pomoci obětem kriminality. Zaměřují se zejména na nejvíce zranitelné oběti (děti, senioři) a oběti tzv. citlivých deliktů (domácí násilí, nebezpečné pronásledování). Snahou všech pomáhajících profesí je zlepšit postavení poškozených v trestním řízení. Příručka má pomoci také těm, kteří se stali obětí násilí, ale doposud tuto skutečnost tajili.