Evropa snů a skutečností - Kuras, Benjamin, 1944- (Baronet, 2007)
Autor se tentokrát zevrubně věnuje výkladu pojmu "politická korektnost" a dalším pojmům a faktům, které s tímto souvisí. Podchycuje vývoj postoje Evropanů k migraci, především k přílivu islámských věřících a střetávání této kultury s křesťanstvím a judaismem. Hledá kořeny otevřených i skrytých konfliktů v politických dohodách.