Povídání a hry s českými příslovími : pro děti od 6 do 10 let - Kukal, Petr, 1970- (Výchova a vzdělávání, 2007)
Autor se snaží přiblížit obecně platné životní zkušenosti a smysl lidové slovesnosti. Abecedně řazená přísloví jsou uvedena krátkou motivační říkankou, jednoduše interpretována a zasazena do kontextu běžného rodinného či školního života. Následují doporučené aktivity, kdy se pomocí hry dítě seznámí s obsahem přísloví v rovině prožitku. Závěrem je uveden výčet přísloví podobného obsahu.