Vratné lahve : literární filmový scénář - Svěrák, Zdeněk, 1936- (Fragment, 2007)
Literární podoba nejnovějšího filmu z pera oblíbeného scenáristy Z. Svěráka. Kniha líčí život postaršího muže, učitele Tkalouna. Ten nejen, že nechce do důchodu, on chce být užitečný!