Fin Mika Waltari : doba, život a knihy světoznámého spisovatele - Hejkalová, Markéta, 1960- (Hejkal, 2007)
Autorka postupuje ve svém líčení chronologicky. Waltariho život a dílo vykládá v kontextu kulturního a společenského klimatu ve Finsku první poloviny dvacátého století.