Jaro : zvyky, obyčeje, náměty, návody, pohádky, příběhy a hry - Šottnerová, Dagmar, 1957- (Rubico, 2007)
Publikace zaměřená na lidové tradice je určená rodičům a pedagogům jako inspirace a návod pro práci s dětmi. Úvod je věnován charakteristice období a pranostikám. Dále autorka vysvětluje historický původ jarních svátků a zvyklostí, pověr i legend, které se k nim váží. Text doplňují říkanky, básničky, pohádky a povídky. Nakonec jsou tři kapitoly, z nichž první se věnuje dětským hrám, druhá rukodělným činnostem a třetí písničkám.