Sedm divů světa - Reichardt, Hans (Co-jak-proč, 2005)
Kniha, určená zejména mladším zájemcům o historii, odpovídá na celou řadu otázek souvisejících se stavbou, místem i dalšími okolnostmi doprovázejícími vznik sedmi divů světa. Nechybí ani poznámka o jejich pozdějším osudu. To vše na základě informací ze starých spisů a pozůstalých ruin.