O Faustovi, Markétce a ďáblovi - Bednář, Kamil (Klasická knihovnička, 2001)
Snahou autora bylo přetlumočit náročné básnické dílo tak, aby se stalo formou i obsahem srozumitelné mladému člověku, a "vytvořit most, po němž mladí čtenáři jednou lehčeji přejdou ke Goethovu veledílu". Ve svém zpracovánízachoval autor nejen maximum z obsahu, ale snažil se čtenářům příblížit i vnitřní smysl díla, onu věčnou lidskou touhu překonat omezené možnosti člověka.