Shakespeare bleskově - Graham, Rob (Albatros In, 2007)
Humornou formou zpracovaná malá encyklopedie o Shakespearovi a jeho díle, vybavená dobovými rytinami, kopiemi rukopisů, ilustracemi postav alžbětinského dramatu a divadla. Historie shakespearovského mýtu v kostce - od 16. stol., kdy William Shakespeare zazářil jako meteor a kdy se jeho dílo stalo veřejným majetkem. Bleskový exkurs, v němž se autor pokouší nastavit tomuto mýtu zrcadlo a uvést informace na pravé míru, slouží jako základní příručka pro orientaci všem, pro něž je Shakespearovo dílo víc než povinnou četbou.