Deník nemožné matky - Calman, Stephanie (Fragment, 2007)
Hlavní hrdinka řeší s potřebným nadhledem a humorem dospívání vlastních dětí, pokouší se realizovat v zaměstnání, i když jí její domácnost přerůstá přes hlavu a muž s dětmi jí zrovna moc nepomáhají. Zároveň řeší otázku dospělosti. Ne dětí, ale svou. Na pozadí smutné rodinné události (hrdince zemře otec), se ptá, kdy začíná naše dospělost. Když se nám narodí děti, nebo teprve okamžikem, kdy umírají naši rodiče a my zůstáváme skutečně sami?