Zatmění - Meyer, Stephenie, 1973- (Egmont, 2008)
Bella i přes veškeré překážky a varování stále miluje svého spolužáka Edwarda, který je upírem, je dokonce ochotna pro něj stát se členkou jejich společenství. Vztah však komplikuje její přátelství s vlkodlakem Jakobem, který se ji snaží chránit a jehož souputníci jsou úhlavními nepřáteli upírského klanu. Bella musí volit nejen mezi životem smrtelníka a nesmrtelností, ale i mezi láskou a přátelstvím.