Kniha mrtvých - Preston, Douglas J., 1956- (BB/art, 2007)
Aby muzeum po debaklu s ukradenými diamanty opět získalo důvěru veřejnosti, je naplánováno znovuotevření tzv. Senefovy hrobky, která byla ve 30. letech pro návštěvníky uzavřena, kromě praktických důvodů i proto, že ji provázela legenda o prokletí. Hrobka byla zazděna, aby se zapomnělo na řadu podivných úmrtí. Impozantní exponát výstavy je nyní umístěn v suterénu budovy muzea a organizátoři tam přivádějí skupinu vědců, kteří se mají pokusit odhalit dávné tajemství. Když hrobku otevřou, kletba začne skutečně působit, znovu začínají umírat lidé a pro hrdiny nastává zoufalý boj o čas i o život.