Holka z popelnice - Wilson, Jacqueline, 1945- (BB/art, 2005)
Aprílová přeháňka jí říkají proto, že každou chvíli brečí. A Holka z popelnice proto, že ji jako novorozeně někdo bez dlouhých cavyků hodil do popelnice. Dnes slaví čtrnácté narozeniny a je pevně rozhodnutá vypátrat pravdu o své minulosti. Když se ohlíží zpátky, vybavuje si někoho, komu říkala „maminko“ – ale bylo tu i plno jiných žen, které jí dělaly mámu. Třeba Pat, pěstounka drzé a protřelé Lindy, kterou určitě znáte z předchozí knížky Jacqueline Wilsonové Průšvihářky. A pak je tu také Marion. Kdyby si jen dokázala vzpomenout na svou opravdickou mámu, nebo ji dokonce najít.. Není snadné zapomenout na staré nálepky a zjistit, kým doopravdy je. Podaří se jí to, nebo zůstane „Holkou z popelnice“? Další nezapomenutelný příběh pro „náctileté“ z pera známé a oblíbené autorky knih pro děti a mládež, jež v Británii sklidila mnoho literárních cen