Příběhy českých knížat a králů - Ježková, Alena, 1966- (Albatros, 2007)
Kniha poutavým způsobem a s pomocí působivých ilustrací přibližuje životní osudy a nejdůležitější události v životě českých knížat a králů od knížete Boleslava II. ke Karlu IV., pro starší dětské čtenáře.