Požárník Sam : knížka na rok 2008 (Egmont, 2007)
Nejprve se nám představí požární jednotka a obyvatelé městečka Pontypandy a pak se můžeme začíst do příběhů, ve kterých zažijeme dobrodružství s Venušanem, pokusíme se vykoupat pejska Dustyho, budeme svědky Normanových lumpáren a nakonec složíme i požárnickou zkoušku. Vše je proloženo jednoduchými doplňovačkami, skládačkami, hledáním rozdílů apod.