Temná čerň - McNab, Andy, 1959- (Knižní klub, 2009)
Nick Stone, který se zotavuje ze ztráty milované chovanky a který trpí výčitkami svědomí, že při své poslední misi v bosenském konfliktu nezachránil život mladé dívce, se rozhodne opustit službu. Náhodně se setkává s válečným fotografem Jerrym, který ho láká do Íráku, aby mu Nick pomohl najít bosenského duchovního, který mnoha lidem zachránil život a usiluje o dosažení míru mezi muslimy smířlivou cestou. Jerry zde chce pořídit jeho fotografii a hvězdně ukočit svou kariéru válečného zpravodaje. Nick odjíždí a netuší, že bosenské běsy se znovu vynoří.