Charlie a modrý hroznýš - Nimmo, Jenny, 1944- (Karneval, 2006)
Charlie Hnát to v životě rozhodně nemá lehké. Když už se zdá, že je vše v pořádku, odjede kamarád Benjamín do Hongkongu a Charlie se musí postarat o jeho psa. Problém je v tom, že babička Hnátová psy bytostně nesnáší. Tím ale Charlieho trable teprve začínají. Ve škole totiž narazí na neviditelného kluka, a když se dozví podrobnosti o tom, jak k Olíkově neviditelnosti došlo, rozhodne se mu pomoci. Tento úkol však opravdu nebude snadný.