Zelený hrob - Crombie, Deborah (Detektivka, 2009)
Superintendant Duncan Kincaid a seržantka Gemma Jamesová vyšetřují smrt Connora Swana, jehož tělo bylo nalezeno v řece kousek za Londýnem. Connorův tchán, slavný dirigent sir Gerlad Asherton, požádá Scotland Yard o důkladné prošetření smrti svého zetě. Počáteční domněnka, že šlo o nešťastnou náhodu, se záhy mění v přesvědčení, že Connor byl zavražděn. Navíc před dvaceti lety podobně zahynul bratr Connorovy ženy Julie. Je snad mezi oběma případy nějaká souvislost?