Bezejmenná oběť - Rendell, Ruth, 1930-2015 (Motto, 2009)
Vrchního inspektora Wexforda požádá o pomoc jeho lékař - ztratila se mu totiž dcera. Odešla na úřad práce a už se nevrátila. Wexford netuší, že tento zpočátku poměrně banální případ mu nakonec dá pořádně zabrat. Při pátrání po dívce totiž narazí na tělo jiné mladé ženy, jejíž totožnost se mu nedaří zjistit. Po první vraždě následuje další. Wexford tuší, že obě násilné smrti spolu souvisejí, a že první oběť je klíčem k celému případu. Jenže nikdo mrtvou ženu nepoznává...