Sedmé nebe - Patterson, James, 1947- (Klokan (Alpress), 2009)
Michael Campion, syn bývalého kalifornského guvernéra, trpící vrozenou neoperovatelnou srdeční vadou, jednoho lednového večera beze stopy zmizí. Po třech měsících bezvýsledného vyšetřování přivede anonymní telefonát detektivy sanfranciského oddělení vražd na stopu prostitutky, jež údajně mladíka viděla jako poslední živého. Mladá žena během výslechu vedeného seržantkou Lindsay Boxerovou a jejím kolegou nejprve zapírá, ale nakonec se přizná, že mu nezavolala lékařskou pomoc, když utrpěl srdeční kolaps, a že jeho rozřezané tělo přítel odhodil do kontejneru v jednom z pobřežních měst. I když později svou výpověď odvolá a stále proti ní chybějí přímé důkazy, je obviněna z vraždy druhého stupně. Velký zájem veřejnosti a médií vyvolá nejen probíhající soudní proces, ale i zatím nevysvětlené požáry domů v luxusních čtvrtích v San Francisku a okolí, při kterých zahynuly čtyři bohaté manželské páry.