Ve stínu kletby - Watt, Peter, 1949- (Klokan (Alpress), 2003)
Do Queenslandu v Austrálii přijíždí bývalý nájemný žoldák, aby zde nejen splnil tajné poslání, ale především vyřešil dřívější vztahy a očistil své jméno od nepravdivých obvinění. Doba koncem 19. století je právě zde velice bouřlivá vzhledem k objeveným nalezištím zlata a neustálým střetům s domorodci. Hlavní hrdiny potkáváme v prostředí honosných rezidencí, na palubách lodí, australské divočině nebo zlatokopecké vesnici - a všude tam na ně číhá nebezpečí či zrada. Příběh by pochopitelně nebyl úplný bez domorodé magie či mileneckých vztahů. Vyvialos