Eon. - Goodman, Alison, 1966- (Jota, 2009)
Každý rok se vždy jen jeden z dvanácti chlapců stane dračím okem, jeden z dvanácti draků si ho vybere a on se za dalších dvanáct let stane z učedníka mistrem. Nositelem magické moci se však může stát pouze muž. Proto se Eona musí vydávat za chlapce. Její mistr, Brannon, ji zachránil ze solných dolů proto, že Eona má schopnost vidět všech dvanáct draků najednou a vnímat jejich energii. Všichni považují Eona za outsidera v souboji, i proto, že je mrzák. Jaký je ale údiv všech, když se kromě Krysího draka, objeví také drak Zrcadlový - pohřešovaný přes pět set let - strážce pravdy. Ten si jako svého učedníka vybere právě Eonu, která se tak dostává do centra bojů o moc v císařství.