Bublina - Šajbanová, Katarína (Odeon, 2009)
Románová prvotina slovenské autorky zachycuje v několika vzájemně se prostupujících časových pásmech životní etapu Edity Soliarové, Slovenky žijící v Praze. Rekapituluje a ujasňuje si své emotivní a sociální vazby, jak rodinné, tak partnerské.