Heroinové deníky : rok v životě rockové hvězdy závislé na drogách - Sixx, Nikki, 1958- (Deus, 2008)
Kniha Heroinové deníky je nevšedním náhledem do (nejen) soukromého života Nikkiho Sixxe (pův. jménem Frank Ferranna), baskytaristy a klíčového člena americké heavy-metalové skupiny Mötley Crüe. Publikaci, kterou sestavil zkušený hudební novinář, představuje originální přepisy Sixxova skutečného deníku psaného od prosince 1985 do prosince 1986 v době největší slávy MC. Kromě vlastních záznamů Nikkiho Sixxe jsou zde i postřehy a vzpomínky ostatních členů Mötley Crüe a lidí, kteří byli muzikantovi v té době nablízku. Sixxův život byl v té době kromě muzicírování s kapelou vyplňován především opravdu velmi nevázanými zážitky většinou drogového charakteru, kvůli nimž si Nikki vysloužil nálepku jednoho z "nejslavnějších" feťáků 80. let. Díky Sixxově upřímnosti je ale kniha zároveň cennou sondou do zákulisí "vrcholového" heavy-metalu a poodkrývá, že zdaleko ne všechno byl "takovej vodvaz". Publikace obsahuje černobílé fotografie a má velmi stylovou grafickou úpravu.