Doktor od Jezera hrochů - Švandrlík, Miloslav, 1932-2009 (XYZ, 2010)
Úsměvný příběh o působení českého lékaře v Africe a jeho peripetiích se ženami, předloha stejnojmenného filmu režiséra Zdeňka Trošky.