Jiné životy než ten můj : (skutečný příběh) - Carrére, Emmanuel (Mladá fronta, 2010)
Příběh začíná na Srí Lance na Vánoce roku 2004, v exotické zemi, kam se vypravěč uchýlí se svou přítelkyní, s níž má v úmyslu se rozejít. Rozchod se ohlašuje z obou stran, známá událost s katastrofickou vlnou tsunami však oba rozcházející se partnery stmelí.