Ptáčkové - Zpěvák, Jaromír (Albatros, 2010)
Autor nakreslil dvaatřicet nejznámějších ptáků, s nimiž se můžeme setkat v našem okolí, a doplnil každou ilustraci verši, které ptáčka přibližují. Verše obsahují naučné prvky, takže jde o jakousi "přírodovědu" ve verších.