Kuky se vrací - Svěrák, Jan, 1965- (Mladá fronta, 2010)
Napínavý příběh o medvídkovi, který chtěl zůstat na poličce, ale musel se postavit na své plyšové nohy a stát se hrdinou. Jan Svěrák tuto knihu napsal podle stejnojmenného filmu Kuky se vrací, který natočil v roce 2010.