Ruka Fátimy : román - Falcones, Ildefonso, 1959- (Argo, 2010)
Córdoba, druhá polovina 16. století. Mladý Hernando, syn Maurky a křesťanského kněze, zavrhovaný křesťany i muslimy, se přidává k povstání ponižovaných Maurů. Poznává krutost obou bojujících stran, ale také potkává svou životní lásku, statečnou Fátimu.